Технологія підготовки та проведення засідання педагогічної ради закладу загальної середньої освіти в сучасному вимірі

  • Микола Люшин Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Ключові слова: керівник закладу освіти, мікродослідження, педагогічна рада, проєкт рішення, протокол засідання, робоча (ініціативна, творча) група, самооцінювання, технологія моделювання (проведення).

Анотація

Запропоновані в статті підходи до організації діяльності педагогічної ради закладу загальної середньої освіти розглянуто в загальному контексті розвитку національної освіти та сучасного педагогічного менеджменту. Схарактеризовано технологічні аспекти підготовки та проведення засідання педагогічної ради закладу освіти, з якими пов’язана трансформація освітньої системи на інституційному рівні. Акцентовано увагу на важливості застосування інноваційних форм засідання педагогічної ради, проведенні об’єктивного самооцінювання освітніх і управлінських процесів закладу освіти та/або контролю, а також використанні інформаційно-комунікаційних технологій у роботі основного постійно діючого колегіального органу.

З’ясовано, що означена технологія моделювання (проведення) засідання сприяє системному й ефективному функціонуванню педагогічної ради, спрямовує її діяльність на синергію педагогів, усіх учасників освітнього процесу в керівництві закладом загальної середньої освіти та забезпеченні його сталого розвитку.

Опубліковано
2024-10-11